piatok 28. februára 2014

PART V.: Užitočné internetové stránky pre Vašu dovolenku "na vlastnú päsť"

Máte premyslené, ako chcete tráviť svoju dovolenku aj ste si vyčlenili peniaze vo svojom rozpočte. Ale čo ďalej ?


1.  Inšpirujte sa. Vyberajte si. Tvorte. Porovnávajte. WWW.TRIPADVISOR.COM
Stránka Tripadvisor.com má mnohé zaujímavé funkcie. Najdôležitejšie je, že na nej máte osobné hodnotenia stredísk, atraktivít, hotelov, reštaurácií i barov. Môžete pridať aj svoje hodnotenia. Na základe štatistík stránka vyhodnocuje najlákavejšie miesta, hotely s najlepšími službami či najkrajšie reštaurácie. Hodnotí sa čistota, personál, pomer ceny a kvality i iné služby. Na základe rebríčkov, recenzií či fotografií bude pre Vás teraz výber dovolenkových cieľov oveľa jednoduchší. A aby ste si to ešte viac uľahčili, Tripadvsor ponúka aj mapu, kde si sami zaznačíte, ktoré miesta ste už navštívili, ktoré by ste chceli v budúcnosti navštíviť a ktoré sú Vaše srdcovky. Takto sa s ľahkosťou rozhodnete, ktoré miesta ešte za život musíte stihnúť a na ktoré sa ešte chcete vrátiť.


2. Letecky zo Slovenska do celého sveta. WWW.RYANAIR.COM; WWW.WIZZAIR.COM
Cez spomenuté stránky si môžete kúpiť letenky z Košíc či z Bratislavy, napríklad do Londýna. Z Londýna dokážete cestovať do skoro každého kúska zemegule. Môžete na to využiť stránky Easyjet.com, Expedia.com alebo Skyscanner.net. Skutočne to nie je také zložité, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Treba byť ostražití a nepomýliť si dátumy, všímať si letové časy či potrebu pasu alebo víz (napr. v krajine prestupu).

3. Najväčšia rezervačná databáza hotelov - rezervujete si priamo z Vašej obývačky. WWW.BOOKING.COM
Ide o najjednoduchší spôsob vyhľadávania, porovnávania a rezervovania ubytovania, aký existuje ! Stránka je dostupná aj v slovenskom jazyku. Obsahuje opisy hotelov, ich recenzie a ceny za rôzne typy izieb v rôznych dátumoch. Princíp cien je založený na výnosovom manažmente, čo v jednoduchosti znamená, že cena je založená na dopyte. Ak je dopyt vyšší, cena sa zdvihne, ak nižší, cena klesne. Ak nie ste závislí od presného dátumu, odporúčame skúsiť si vygenerovať ceny aj pre viaceré termíny. Pozor si treba dať len na podmienky, za akých si hotel rezervujete. Pri 99% rezervácií je potrebné zadať údaje z Vašej kreditnej karty. Hotelom slúži na predautorizáciu platby, za ubytovanie platíte až na mieste. Pri niektorých ponukách (s najlepšou cenou), musíte zaplatiť ihneď, čiže hotel Vám danú čiastku stiahne z platobnej karty v priebehu pár dní a na mieste už platiť nemusíte. Len si vytlačíte Vašu rezerváciu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára