piatok 23. októbra 2015

Cotswold Lavender



Snowshill Lavender Farm is situated in picturesque Cotswold, just 25 minutes drive from Cheltenham, Gloustershire. It is surrounded by huge green fields with many sheeps. You can smell an intensive fresh air from woodlands located nerby. Now it is the end of a tourist season and the farm is slowly getting ready for a winter time. At the time we visited, it was a mid-summer day with a typial "British summer weather" which means sunny spells in the morning and than some quick storm in the afternoon, followed by the sun in the evening again. 


So we took this road from Cheltenham through Winchcombe, which I love so much, because it is just so awesome an I love looking outside from the window of the car, bacuse this is what a "countryside" means to me. Horses, greens, sheeps and greens again and again and again. Some medieval houses and here we go, we reached this area of darkgreen dense forests. The air became moisty and humid. Road narrowed down to a single lane for one car. It was like that for a couple of miles. We got to this point when we thought, that we would never get there when we suddenly saw the crossroad and the farm. The sun was still up, chasing some grey clouds, when we got off from the car.


You can buy a seasonal ticket which is just two quids and it allows you to enter a site anytime, what is just perfect for some families or seniors, who have much more time. If I had more time, I would definitely go there again! About half 12 the sun dissappeard and it started to rain. Yey! But it was okey, we took our time and enjoyed some lovely coffees and cakes (with lavander seed), which were just yum-yum! When we finished it was still a little bit raining, but we could not resist going to the fields. The smell od lavander was just everywhere, it was strong and made you feel high (like when you take a deep breath of freshly opened coffee bag). It was such an awesome day, that I didn´t mind the light rain you can spot on some pictures. Anyway, have a look and see you soon with another travel inspiration! 


Check out a photo gallery of this article!



snowshill lavender

Pre verziu v slovenčine kliknite na "Viac informácií".

Snowshill Lavender Farm sa nachádza v malebnej časti Anglicka, v Cotswolde, len 25 minút cesty autom z mesta Cheltenham v kraji Gloustershire. Farma je obklopená obrovskými zelenkastými poliami s množstvom bielych ovečiek, ktoré vytvárajú čarovnú atmosféru. Z okolitých lesov sa šíri čerstvý voňavý vzduch. V tomto čase sa tu už turistická sezóna skončila a farma sa pripravuje na zimu. Ale deň, kedy sme ju navštívili my, bol deň v strede leta, ktorý mal typické anglické letné počasie (čo znamená pár slnečných lúčov ráno a večer, mraky, rýchle búrky a prehánky počas dňa). Pre niekoho letné počasie, ktoré vyvoláva depresiu, pre iných idylka a vzkriesenie od extrémne horúceho slovenského letného počasia. 
Vyrazili sme z Cheltenhamu, smer Winchcombe. Táto cesta je pastvou pre oči, vedela som, čo robím, keď som si sadla na miesto spolujazdca. Vychutnávala som si pohľad na polia plné rozkošných ovečiek, mohutných koní a sviežo zelenú farmu všadeprítomnej trávy. Nádhera. Cestou vidíte i množstvo stredovekých domčekov z béžového kameňa, niektoré i s typickými erbmi. Neskôr sa krajinka za oknom zmenila na hustý les, slnko cezeň vôbec neprúdilo, v aute ostalo dusno a tak otvorili okno. Do vnútra prúdil ten najčerstvejší vzduch, aký si viete predstaviť, bol však vlhký a taký "lesný". Neviem inak opísať ten vzduch. Je proste lesný. Ako sme opustili les, krajinka si zas navrátila svoju rovinatú svetlú a slnečnú podobu, no cesta sa zúžila do jedného prúdu (ak vôbec, nakoľko mi sem tam cez otvorené okno na aute švihali do vnútra steblá tráv). Sem tam sme sa museli vyhnúť do poľa nejakému masívnemu Land Roveru. Šli sme tak niekoľko kilometrov, až sme sa dostali do štádia, kedy sme si mysleli, že cesta ani neskončí a tu zrazu, pred nami križovatka a hneď za ňou levanduľové polia! Slnko hralo naháňačku s tmavo šedými mrakmi.
Na farme si môžete kúpiť sezónny lístok, ktorý stál len dve libry a na ktorý môžete farmu navštíviť koľko krát chcete počas celej sezóny. Keby som mala viac času, určite by som to využila. Kým sme si kúpili lístok a rozpamätali sa z rozčarovania, začalo pekne liať. Ale nesťažujem sa, usadili sme sa v malej útulnej kaviarni, kde sme si zašpinili brady čokoládovým kapučínom a koláčikom z levandule a domáceho masielka. Bola to ozaj mňamka. Nabití energiou sme sa pustili do objavovania levanduľových plání a už nám nevadil asi jemný dážď. Vôňa levanduľa bola proste všade a bola brutálne silná, ako keď otvoríte vrecúško kávy! Kukajte fotky, ja si idem hodiť nejakú kávičku (keď už sme pri tom) a majte sa zas pri ďalšej cestovateľskej inšpirácii! Ďakujem za čítanie. Luc.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára